voordelen van stoppen met roken

voordelen stoppen met roken

Toen ik nog rookte, praatte ik deze gewoonte vaak goed. Niet zozeer omdat ik anderen wilde overtuigen, maar meer voor mezelf. Zo waren er altijd excuses waarom ik niet hoefde te stoppen met roken – of dat niet kon. Wanneer je stopt met roken, zullen er steeds excuses opduiken. Redenen waarom je weer zou moeten beginnen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, kan je regelmatig de voordelen van het stoppen met roken doornemen. Zo creëer je een positieve houding waardoor negatieve gedachten minder kans krijgen. Lees de onderstaande voordelen van stoppen met roken door, en probeer elke keer ook te voelen hoe het zou zijn als je dit bereikt had.

10 VOORDELEN VAN STOPPEN MET ROKEN

Continue reading

tips stoppen met roken

tips om te stoppen met roken

Stoppen met roken is heel goed mogelijk, ook al rook je nog zo lang. Ik ben daar zelf een voorbeeld van. Na zo’n 20 jaar te hebben gerookt, ben ik nu al net zo lang rookvrij. Ik heb geen enkele sigaret meer gerookt, en ik heb er ook geen moment meer naar verlangd. Daarom geef ik je hier een paar tips en trucs om te stoppen met roken.

10 TIPS OM TE STOPPEN MET ROKEN

1. ZORG DAT JE FOCUS GOED IS

Alles waar je aandacht aan geeft, groeit. Tot het op een gegeven moment zo groot wordt dat je het niet meer kan beheersen. Daarom is het belangrijk dat je je concentreert op hoe fantastisch het zou zijn als je met roken gestopt bent. Concentreer je vooral niet op hoe akelig het is dat je nu nog rookt. Dit is een van de krachtigste tips om te stoppen met roken!

2. WEES GEDULDIG MET JEZELF

Accepteer dat je nu eenmaal niet perfect bent. Concentreer je niet op het gedeelte van jezelf waar je niet blij mee bent, maar concentreer je op je goede kanten. Je hebt een stap gezet om te stoppen met roken, en vroeger of later zal je rookvrij leven. Het hoeft niet allemaal vandaag.
Continue reading

de aard van een verslaving

Stoppen met roken is makkelijk. Je kan het wel vijftig keer per dag doen.

Het grootste probleem is de volgende sigaret – die moet je niet opsteken. Dit is wat ik achttien jaar geleden gedaan heb. Ik stopte, en sinds die tijd heb ik precies nul sigaretten gerookt. Natuurlijk was het nu ook weer niet zó makkelijk, maar ik had mijn huiswerk goed gedaan deze keer. Ik had al minstens tien keer eerder tevergeefs geprobeerd te stoppen, en ik wilde niet dat het opnieuw zo zou gaan.
Continue reading