voordelen van stoppen met roken

voordelen stoppen met roken

Toen ik nog rookte, praatte ik deze gewoonte vaak goed. Niet zozeer omdat ik anderen wilde overtuigen, maar meer voor mezelf. Zo waren er altijd excuses waarom ik niet hoefde te stoppen met roken – of dat niet kon. Wanneer je stopt met roken, zullen er steeds excuses opduiken. Redenen waarom je weer zou moeten beginnen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, kan je regelmatig de voordelen van het stoppen met roken doornemen. Zo creëer je een positieve houding waardoor negatieve gedachten minder kans krijgen. Lees de onderstaande voordelen van stoppen met roken door, en probeer elke keer ook te voelen hoe het zou zijn als je dit bereikt had.

10 VOORDELEN VAN STOPPEN MET ROKEN

1. JE GEZONDHEID VERBETERT

Dit is het argument wat je het vaakste hoort als anderen je willen overtuigen om te stoppen met roken. De reden dat gezondheidswaarschuwingen niet werken, is omdat bangmakerij een negatieve motivatie is. Door een negatieve motivatie gaan mensen zich slecht voelen, waardoor ze minder energie over hebben om hun gedrag te verbeteren. Draai het eens om: hoe goed zou jij je voelen als je niet meer rookte? Denk eens aan al die frisse lucht die door je longen zou stromen. Zou dat niet heerlijk zijn? Houd deze gedachte vast. Nu is je verbeterde gezondheid een positieve motivatie geworden. Dat werkt wél!

2. JE BENT NIET MEER VERSLAAFD

Als je permanent gestopt bent, hoef je nooit meer aan roken te denken. Het is alsof je nooit gerookt hebt. Roken? Dat past helemaal niet meer bij jou. Dit is een van de voordelen van het stoppen met roken die je pas ervaart als je met de juiste voorbereiding gestopt bent. Volg hiervoor het stappenplan dat in het boek beschreven staat.

3. SCHONE PLAFONDS EN GORDIJNEN

Als je een schilderijtje verhangt zie je een wit vlak dat sterk contrasteert met de rest van het behang. Hoe kan dat nou – dat behang was toch wit? Door de sigaretten- of sigarenwalm is alles verkleurd. Denk eraan om alles goed te ontvetten, voor je het overschildert, want de nicotine is heel erg plakkerig. Wees maar blij dat het op je muren en plafonds zit, en niet in je longen!

4. JE HUIS RUIKT FRIS

Tegenwoordig hebben ze in hotels speciale rokers en niet-rokers kamers. Dat is natuurlijk niet voor niets. Luchten helpt niet, want zelfs na uren is het nog te roken. Er is geen enkele niet-roker die uit vrije wil in een kamer zit waar ooit gerookt is.

5. JE KLEREN EN HAREN RUIKEN FRIS

Op kantoor kwam ik in de gang een collega tegen waarvan ik wist dat hij niet rookte. Die dag stonk hij echter een uur in de wind. Hij had een kwartiertje met een bevriende collega in het rookhok gezeten. Dat had hij beter niet kunnen doen, want dat maakte geen goede indruk bij de vergadering waar we later verwacht werden.

6. SCHONERE EN FRISSERE HUID, HAREN EN TANDEN

Vroeger had ik een heel oude opa met gele haren. Aan de uiteinden waren ze okergeel, terwijl ze aan de aanzet grijs waren. Verfde mijn grootvader dan zijn haren? Ja, daar kwam het wel op neer. Hij verfde zijn haren met de walm van zijn zware shag. De nicotine legde een gele, vettige film over zijn haar. Zijn nagels waren bijna oranje. Je denkt misschien dat elke dag je haren wassen zou helpen, maar dat is echt niet gezond – wat je kapper en de fabrikant ook zeggen om hun dure shampoos te verkopen.

7. JE WORDT RIJK!

Je hebt vast al wel eens uitgerekend hoeveel euro’s jij al weggeblazen hebt. Niet doen, want daar wordt je aardig gedeprimeerd van. Doe dit rekensommetje liever eens andersom. Stel je voor dat je 95 jaar oud wordt, en dat je gewoon door blijft roken. En dit terwijl de sigaretten steeds duurder worden. Het voordeel van stoppen met roken is dat dan tienduizenden, misschien wel honderdduizenden euro’s uitspaart. Feliciteer jezelf maar vast met je nieuwe luxe lifestyle!

8. JE ZELFVERTROUWEN GROEIT

Je wilt er liever niet aan denken, maar het voelt wel als een mislukking dat je zo vaak tevergeefs gestopt bent. Hoe doen andere mensen dat toch? Laat die negatieve gedachten en gevoelens los. Een van de voordelen van op de juiste manier stoppen met roken is, dat je beter om leert gaan met gedachten en gevoelens. Op alle fronten krijg je je leven beter onder controle. Dit vergroot je zelfvertrouwen. Zou dat niet fijn zijn?

9. JE KUNT JE BETER FOCUSSEN

Ik heb het regelmatig meegemaakt dat mensen dachten dat ze een goed gesprek met me hadden, terwijl ik maar aan één ding dacht: Waar kan ik hier roken? Mag dat hier wel? Zonder roken kan je je beter focussen en is het leven een stuk simpeler.

10. NIET MEER BUITEN STAAN IN DE REGEN

Oh, wat voel je je zielig. Je staat voor de deur je bedrijf in kou en regen te roken, en voorbijgangers kijken je minachtend aan. Dat is niet aardig van hen natuurlijk, maar het ligt toch echt aan jezelf dat je daar op de stoep staat. Zou het niet heerlijk zijn als je er echt zelf voor zou kunnen kiezen wanneer je buiten wilt staan en wanneer je liever binnen zit?

EINDELIJK DEFINITIEF STOPPEN MET ROKEN!

Volg het programma dat je goed voorbereid op het leven zonder sigaret. Dit stoppen met roken boek bevat handige worksheets en duidelijke instructies en oefeningen die jou helpen met stoppen met roken.

[product id=“283″]